AG Care Hospitalisatie: de hospitalisatieverzekering voor alle medische kosten voor, tijdens en na een ziekenhuisopname

AG Insurance AG Care online aangifte ziekenhuisopname
8 juli 2020
Langetermijnsparen : Spaar voor uw pensioen en krijg tot 30 % van uw storting terug.
8 juli 2020

Waarom is AG Care Hospitalisatie iets voor mij?

Iedereen wordt ooit opgenomen in het ziekenhuis. Dankzij AG Care Hospitalisatie hoeft u zich niet druk te maken over de financiële gevolgen. Uw genezing staat centraal.

AG Care Hospitalisatie betaalt uw gemaakte medische kosten terug; tijdens de opname, maar ook bij de voor- en nabehandeling (1 maand voor tot en met 3 maanden na de hospitalisatie). Bovendien worden de behandelingskosten van een zware ziekte het hele jaar door terugbetaald, zelfs zonder ziekenhuisopname.

De terugbetaling gebeurt, in tegenstelling tot andere verzekeraars en de ziekenfondsen, onbeperkt en zonder kostenplafond.

Wat heeft deze verzekering mij te bieden?

AG Care Hospitalisatie biedt u uitgebreide waarborgen:

 • Hospitalisatie: terugbetaling van uw medische kosten bij een ziekenhuisopname, ook in een eenpersoonskamer*.
 • Pre- en post (voor- en nabehandeling): terugbetaling van uw medische kosten in verband met een hospitalisatie, vanaf 1 maand voor de opname tot en met 3 maanden erna. Denk aan dokterskosten en geneesmiddelen, maar bijv. ook kinesitherapie, thuisverpleging en orthopedische toestellen.
 • Zware ziekten: medische kosten voor de behandeling van 30 zware ziekten worden zelfs zonder ziekenhuisopname terugbetaald.
 • Dekking en bijstand in het buitenland: dezelfde waarborgen + extra diensten zoals repatriëring, transportfaciliteiten voor gezinsleden, …
 • Medi-Assistance: AG Insurance betaalt uw factuur rechtstreeks aan het ziekenhuis. U hebt bovendien recht op bijkomende diensten, tijdens en na de opname, zoals kinderopvang, huishoudhulp, …
 • Delta (optie): mogelijkheid om te kiezen voor de meest uitgebreide waarborg, met o.a. een verdubbeling van de pre- en postperiode tot 2 en 6 maanden en terugbetaling van vruchtbaarheidsbehandelingen.

AG Insurance past een ziekenhuissegmentatie toe, waardoor in het overgrote deel van de ziekenhuizen de medische kosten volledig worden vergoed, ongeacht het gekozen kamertype*. Voor wie om persoonlijke redenen kiest voor een privékamer in een van de duurdere ziekenhuizen, zijn er volgende opties:

 • Universitaire optie: een volledige terugbetaling bij een verblijf in een eenpersoonskamer van duurdere universitaire ziekenhuizen (ziekenhuizen in de lijst met een ‘U’).
 • SL: volledige terugbetaling bij een verblijf in een eenpersoonskamer van alle duurdere, meestal Brusselse ziekenhuizen. Ideaal als u in (de omgeving van) Brussel woont.
* In bepaalde, doorgaans Brusselse ziekenhuizen, is 50 % van de ziekenhuisfactuur bij een opname in een privékamer ten laste van de patiënt. Bij een opname in een tweepersoonskamer is er een volledige terugbetaling.

Waar en wanneer ben ik verzekerd?

AG Care Hospitalisatie is een verzekering zonder wachttijd. Na de medische aanvaarding bent u onmiddellijk gedekt.  De waarborg gaat met u mee over de grenzen. Zo kunt u onbezorgd op vakantie of zakenreis. Bovendien is in het buitenland extra bijstand voorzien.

Ik word gehospitaliseerd. Wat nu?

Met AG Care Hospitalisatie kunt u zich concentreren op wat echt belangrijk is: uw gezondheid.

Wij zorgen voor de financiële en administratieve afhandeling van uw opname.

Uw terugbetaling gebeurt in 3 eenvoudige stappen:
 1. U brengt ons voor of tijdens de opname online (www.mediassistance.be) of telefonisch (078 15 02 44) op de hoogte van uw hospitalisatie. Na aanvaarding van uw dossier regelt AG Insurance de betaling van uw factuur rechtstreeks met het ziekenhuis*. U hoeft zelfs geen voorschot te betalen.
 2. U bezorgt ons het ingevulde schademeldingsdocument en alle betaalde facturen en medische honoraria die verband houden met uw opname.
 3. AG Insurance betaalt uw medische kosten terug op uw rekeningnummer.
* Mits gekozen voor Medi-Assistance.